Мустафа Карадайъ води пред Радев от вота на българите зад граница

Актуално Избори 2021 Новини
вота зад граница

Възраждане е IV-та политическа сила

Как гласуваха българите в чужбина за президент

При обработени 97.34% СИК протоколи

Кандидатската двойка на Движението за права и свободи Мустафа Сали Карадайъ и Искра Димитрова Михайлова-Копарова води пред действащата в момента – Румен Георгиев Радев и Илияна Малинова Йотова с минимална преднина. Това сочи справката на ЦИК от обработени 97.34% протоколи от СИК в чужбина.

37.22% от отишлите до урните вчера,  имащите право на глас наши сънародници зад граница са гласували за Радев – Йотова, а 38.52% за Карадайъ – Михайлова-Копарова.

83 225 гласоподаватели са пуснали бюлетина за лидера на ДПС, а 80 399 за независимия Радев.

19 643 българи, които живеят зад пределите на родината са отдали предпочитанията си на кандидат президентската двойка, подкрепена от ПП ГЕРБ, проф. Анастас Георгиев Герджиков и Невяна Михайлова Митева-Матеева, което прави почти 10 на 100 от гласувалите.

На четвърто място вотът от чужбина класира Костадин Тодоров Костадинов и Елена Цонева Гунчева от Възражване с 10 705 и почти 5%.

На пета позиция са Лозан Йорданов Панов и Мария Хиндова Касимова-Моасе, които събраха 10 534 гласа.

За Луна са дали гласа си 1191 гурбетчии.

Почти 4000 са заявили, че не подкрепят никого.

 

Споделете ни във:

2 thoughts on “Мустафа Карадайъ води пред Радев от вота на българите зад граница

  1. Къде е сега Тошко Йорданов да обяснява, как в Турция винаги си гласували 25 000 и липсата на таван на секциите нищо няма да промени. Айде после нямали нищо общо с ДПС. Гледайте какво правят, а не какво говорят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.