КултураНовини

Как се пише за списание? Среща с Нула32

Творческите работилници на Литературния фестивал Пловдив чете продължават и през април с екипа на списанието за стил и култура Нула32. Срещата е на 23 април, неделя от 11 часа в Младежкия център на Гребна база, Пловдив.

Един от създателите и редакторите на Нула32 – Панайот Стефанов ще разкаже за това как се пише за списание за култура, какви са особеностите, защо именно списание като формат са избрали като начин на изразяване, каква е разликата между това да се пише в именно такова издание, а не в новинарски сайт.

Срещата ще се проведе на специална дата – 23 април е Световният ден на книгата и авторското право. Празникът се отбелязва от 1995 г. с решение на ЮНЕСКО. По време на разговора с Панайот Стефанов, ще се засегне и темата за авторското право – един въпрос, който в България все още е доста проблематичен.

За Панайот Стефанов:

Панайот Стефанов е журналист, издател и главен редактор на списание Нула32. През годините участва и е лектор в различни семинари за медийна грамотност и медийно предприемачество. Понастоящем е докторант в катедра Пресжурналистика и книгоиздаване в СУ „Свети Климент Охридски“.

Какво е НУЛА32 и пълната информация за събитието може да видите в Капана.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина