КултураНовини

Индустриално хале в Пловдив приютява артистичен проект за съвременната градска среда

Във време, когато достъпът до култура е затруднен, а артистите буквално са принудени да спрат работа, община Пловдив и отдел „Култура, археология и културно наследство“ предоставят подкрепа и възможност на творците да реализират проектите си онлайн и в безопасна среда. Публиката има възможност да види проектите на живо по интернет. Това е едно предизвикателство, което налага работа в нова и непозната среда за артисти и дистанция за публика, но най-вече е документ за случващото се около нас в тези тежки и неясни времена.

“Градската среда и ние. Съвременни реалности” е проект на Сдружение Общо Бъдеще, който ще представи артистичен отговор към заобикалящата ни среда от трима съвременници: художник, режисьор и музикант. Насочваме се за снимки и излъчване към индустриална зона Тракия, Пловдив, в едно обширно хале-мечта. Ще видите изрисуването на обект от реалността и интервю с художника Андон Георгиев – AndonastY. Вече изрисувания обект ще подарим на обществото на град Пловдив.

Обличаме индустриалното пространство на проекта в звукови вълни с авторска музика на живо от Мартин Панчев – ТApWATER, а като допълнителен времеви план ще излъчим премиера на предварително заснетия документален филм „Две Истории, Два Разговора, в Две Части“. Защо и какво рисува АndonastY в градски и паркови пространства, как това провокира деца и възрастни и още много интересни кадри и случки. Един филм на Вероника Петрова – Ronko.

Излъчването на проекта ще е в четвъртък, на 30 юли, от 18:00 часа и ще може да бъде гледано през официалната страница във фейсбук на Община Пловдив.

Още за проекта може да прочетете в Капана.бг

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина