КултураНовини

Български роман обиколи света за година – ГАЛЕРИЯ

Хитовият трилър „Хранилка“ обиколи света за година

Само за година един от най-търсените жанрови романи у нас „Хранилка“ на автора Иван Комита успя да обиколи със своите читатели повече от четиринадесет луксозни дестинации по света. И това, разбира се, са само документираните, за които авторът разполага със снимков материал.

В това време, рецензиран от популярни личности – актрисата Деси Бакърджиева, певицата Маги Джанаварова и от стожери в литературата и журналистиката като писателките Здравка Евтимова, Ина Вълчанова и продуцентът Георги Тошев, романът „Хранилка“ доби широка популярност. Това обаче, което го превърна в истински хит в края на миналата година бе премиерата на трейлъра към книгата, наподобяващ трейлър като за холивудска продукция, какъвто не беше правен до този момент в България. Така се стигна и до появата на втория тираж на романа.

За тази една година, в която книгата се бе превърнала в най-нашумелия трилър на български автор, верни почитатели изпращаха снимки от различните дестинации, които са посещавали заедно с „Хранилка“ – Ню Йорк, Дубай, Монако, Барселона, Лондон, Москва, Истанбул, Малдиви, Кипър, Доминикана, Бахами, Кариби, Азорски острови, Санторини и др.

Романът „Хранилка“ разказва необикновената история на милионерски син и преживяванията му в света на богатите и известните, отношенията му с италианската мафия и личния му катарзис.

Отзиви за „Хранилка“

„Иван Комита е своеобразен талант, той е от тези майстори на словото, които превръщат думите си в неврони, а книгите си – в едно необятно поле за размисъл. Той успява по неочакван начин да създава връзки между понятия, които, на пръв поглед, не са свързани. „Хранилка“ заслужава внимание и би спечелил читателите от първата си страница и би ги държал в напрежение докрай. Затова препоръчвам всеки млад човек, всеки човек на средна възраст и всеки в зряла възраст да се обърне с чисто сърце към този роман и да го впише в своя духовен свят.“
Здравка Евтимова, писател

„България на прехода. Елит и ъндърграунд. Светлина и сенки. Дебютният роман „Хранилка“ на Комитата е пъзел, който читателят подрежда. Динамично повествование, остър сюжет, герои, които (не)познаваме. В тази книга се оглеждат няколко десетилетия, които трябваше да ни променят. Успяха ли? Как? „Хранилка“ е разказ за времето. История отвъд литературата. Размисъл за (не)състоялия се преход.“
Георги Тошев, журналист

„Безпощаден и разтърсващ трилър, който ще ви накара да задавате въпроси, да намирате трудни и неочаквани отговори, да се ужасявате… Светът на богатите е твърде беден, за да може да съществува без хранилка.“
Галина Чолакова, журналист, гл. редактор на сп. „Story“

„Силно въздействаща история за пътя до наркотиците и страданията, които те причиняват. Капанът на дрогата е еднакво коварен за всяка класа на обществото. Този капан има много входове. „Хранилка“ е ярък пример за един от тях. Изходът от него е ужасяващо тежък, но не и невъзможен. Романът разкрива и една от малкото възможности за това.“
д-р Пламен Попов, психиатър, бивш директор на Националния център по наркомании

„Иван Комита ви предлага своя първи роман. Респектирана съм от всеотдайното му отношение към писателския труд. Винаги съм смятала, че българската литература страда от недостиг на добре написани жанрови романи. Този е такъв. Предричам му много читатели.“
Ина Вълчанова, писател

„Завладяваща история. Разказ за възхода и падението, за илюзиите и измамното щастие, за привидно идеалния живот на богатите. Досега не бях срещала толкова точно описание на тези среди. „Хранилка“ ме държа до последно в напрежение.“
Деси Бакърджиева, актриса

„„Хранилка“ е като песен на Сирените, възпяваща живота на богатите – омайна, ритмична, мелодична, но би могла да те доведе и до ръба, ако не разчетеш правилно посланията и“.
Маги Джанаварова, певица

Линк към трейлъра на романа: https://www.youtube.com/watch?v=3GM0DwjZQ2w

Повече за романа и автора:

ХРАНИЛКА
Иван Комита

Формат: 84/108/32 (13*20 см)
Обем: 432 с.
ISBN: 9786191952793
Цена: 17,90 лв.
Линк към книгата: https://bit.ly/35jUNLT
*Дебютен роман

Този роман разказва необикновената история за пет години от живота на един милионерски наследник – достоверна картина за средите на богатите и известните, света на модата и престъпността.
Богатството му е причина да стане жертва на похитители, а след това и жертва на любовта, когато научава шокиращата тайна за жената, която обича.
Така подклажданият от по-рано бунт срещу доминантната фигура на бащата и семейния бизнес ескалира и героят, окуражен от появата на еднаквите числа, поема по нов път в живота си в търсене на независимост и щастие.
За свои спътници той избира италианската мафия и славата, като ги превръща в инструменти за постигане на целите си.
По този път показността и сексът се превръщат в негови приоритети, а дрогата и алкохолът – в негови отдушници и лекове за незарасналите му рани.
Път, който го отвежда до предречения и неизбежен крах.
Дали ще оцелее зависи само от това ще последва ли полъха от Изтока, или ще скочи срещу него.
***

Иван Комита е пиар, журналист и бивш главен букер на една от най-големите модни агенции от близкото минало – „Ексграунд“. Висшето си образование завършва в Техническия университет София. Той е правнук на българския революционер Иван Хасъмски. Създател е на популярната в социалните мрежи кампания „Модерно е да се чете“.
След критичен момент в живота си Комита претърпява пълна личностна трансформация и започва да практикува йога и японското бойно изкуство шотокан карате-до. Така идва и вдъхновението за първия му роман „Хранилка“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина