КултураНовини

Конкурс за фантастичен разказ по повод 70 годишнината от рождението на Агоп Мелконян

Представянето на сборника с творбите на победителите ще е през септември в Града под тепетата, в рамките на „Пловдив – Европейска столица на културата – 2019“

Електронно списание „Сборище на трубадури“ и семейство Мелконян обявяват конкурс за кратък фантастичен разказ по случай юбилейната 70-та годишнина от рождението на Агоп Мелконян.

Приветстват се всички класически и модерни поджанрове на фантастиката. Разказите ще се приемат до 31. 03. 2019г.

Творбите ще бъдат оценявани от почетно и редовно жури. Почетното жури ще определи една специална награда на името на Агоп Мелконян. Редовното жури ще определи редовни награди за челната тройка. Оценяването ще е анонимно.

Почетно жури: Едуард Мелконян, Людмила Мелконян, Велко Милоев, Петър Кърджилов, Дилян Благов, Вихра Манова.

Редовно жури: Александър Косулиев, Валентин Д. Иванов, Владимир Полеганов, Гергана Пожарски, Далия Ал-Халил, Диана Василева, Емануил Томов, Ина Вълчанова, Любомир Николов–Нарви, Мирослав Пенков, Стоян „Zonko“ Христов, Стоян „ogonommo“ Пешев, Хараламби Марков.

Финалистите в конкурса ще бъдат обявени на 26 април 2019 г. в сайта на списанието.

Отличените разкази от редовното жури и носителят на специалната награда от почетното жури ще бъдат публикувани в сборник заедно с представителен подбор от творби на Агоп Мелконян. Сборникът ще бъде под редакцията на Милан Асадуров и ще бъде издаден като едно от двете закриващи заглавия на „Библиотека Галактика“. Представянето на сборника ще стане през м. септември в гр. Пловдив, в рамките на „Пловдив – Европейска столица на културата-2019“

Всички подробности и точните условия за участие можете да прочетете в сайта на списание „Сборище на трубадури“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина