КриминалеНовиниСъдТемида

Обвиненият за убийството в Куклен остава в ареста

Апелативен съд – Пловдив остави в ареста М. П., срещу който е повдигнато обвинение за убийство. Въззивното дело е образувано по негово искане за изменение на мярката му за неотклонение „задържане под стража“ в „домашен арест“. Това искане беше счетено за неоснователно.

На обвиняемия е повдигнато обвинение за това, че на 29.12.2022 година в град Куклен умишлено е умъртвил Л. Л., като му е нанесъл тежък побой. За обвинение по чл. 115 от Наказателния кодекс се предвижда лишаване от свобода от десет до двадесет години.

Апелативният съд потвърди извода на окръжния съд за обосновано предположение за участие на М. П. в деянието, за което му е повдигнато обвинение. Потвърди и становището му, че опасността от укриване и извършване на престъпление се презюмира, а данните по делото не оборват законовото предположение. В тази връзка намери, че е неподходящо М. П. да търпи мярка за неотклонение „домашен арест“ в дома си в Куклен, който се намира в един двор с къщата на сина и съжителката на пострадалия.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина