КриминалеНовини

593-ма проверени при акцията в Асеновград, трима са в ареста

Снимка: Стоян Терзиев, Радио Пловдив

В рамките на проведената вчера операция в Асеновград и част от населените места в региона общо са спрени 411 МПС. Проверени са 593 лица, 13 частни адреси и 35 търговски обекти. Издадени са 10 протокола по Закона за МВР. За констатирани нарушения на Закона за движение по пътищата са съставени 37 акта, връчени са и 118 глоби с фиш. Допълнително са издадени и 71 електронни фишове за регистрирани с камера автомобили, които са се движили със скорост над допустимата. По административен ред са санкционирани и трима души с нередовни документи за самоличност, а други 12 – съгласно Закона за гражданската регистрация.

Както бе обявено, освен екипи на полицията и жандармерията, в акцията участваха и представители на ТДНАП, Агенция „Митници“, Областна дирекция по безопасност на храните и Регионална дирекция по горите, от които има общо 7 съставени актове за установени нередности.  

В хода на операцията за срок до 24 часа е задържан асеновградчанин, съхранявал в дома си 300 литра безакцизен алкохол. Същата полицейска мярка е взета и спрямо собственичка на магазин и друга жена, от които са конфискувани определени количества дрехи с лого на защитени търговски марки, без необходимите документи за произход и право на разпространение. От друг частен адрес пък са иззети 27 незаконно притежавани боеприпаси. По случаите се водят две досъдебни производства и две проверки.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина