ИзбориНовини

Манол Пейков: Можем да затворим ножицата между бедни и богати

Издателят и активист Манол Пейков заяви, че само сериозни реформи могат да спрат корупцията, която е станала системата на мислене и живот в България. Пейков е кандидат на коалиция “Продължаваме Промяната – Демократична България” в 16 МИР с преференция 107.

“Трябва да се тръгне отгоре. Нужна е съдебна реформа, както и смяна на хората, които работят в различни държавни агенции. Тогава ще има прозрачно харчене на публични средства, тогава може да има добре управлявана демокрация и затваряне на ножицата между бедни и богати“, обясни Пейков. Той говори пред “Дарик радио Пловдив”.

“България от всички държави в Европейския съюз хем е най-бедната държава, хем има най-голяма ножица. Това е много важен фактор за липсата на чувство за контрол у хората и носталгията към миналото”, добави той.

Според него когато има сливане на властите, една държава се приближава към автократичен модел на управление. „Разделението на властите е фундамент на всяка демокрация. В България имаме превзета съдебна система. Затова без съдебна реформа няма как да се мине“, обясни известният пловдивчанин.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина