АктуалноБългарияВластИзбориНовини

 Близо до съставяне на правителство

Николай Денков и Мария Габриел са близо до съставянето на правителство. Това стана ясно от изказванията на номинираният за премиер Денков от ПП-ДБ и от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента тази сутрин.

Преговорите продължават днес, има напредък, каза Николай Денков.

Той отказа да обсъжда пред медиите състава на кабинета. Заяви, че се дискутират най-различни имена. „Избираме това, което е най-добро“, заяви Денков.

Академик денков отрече информацията, че МВР ще бъде на ГЕРБ. Заяви, че се търси експерт, който не е политическо лице, съобщи Mediapool.bg.

Николай Денков продължава да смята, че Асен Василев е добър експерт за финансов министър, който в кратки срокове може да внесе два проектобюджета в парламента – един за тази година и друг за следващата. Денков обаче даде да се разбере, че не е ясно дали Василев ще бъде финансов министър.

Той коментира още, че търсят подкрепа от ДПС по отношение на конституционната реформа и регулаторите, но няма разговори за подкрепа на правителството.

На свой ред лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че още преди изборите е заявил, че единственото добро е експертно, широко правителство.

„Мисля, че Денков и Габриел са много близо до взимането на решение. Но докато не се договорят, нищо не сме се договорили“, каза Борисов.

„ПП искат сами да носят отговорност, включително и с политически лица. Ние с „Да, България“ отговаряме на техните искания“, заяви Борисов на въпрос дали са предлагали експерти за бъдещ кабинет.

Той отрече да познава миската Ивайла Бакалова, която в сряда беше разпитана в прокуратурата по случая „Барселонагейт„.

Снимка: бгнес

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина