ИзбориНовини

Манол Пейков разкри как Славчо Атанасов подведе пловдивчани по позната схема

Позиция на Демократична България

На всеки 4 години пловдивчани са лъгани по един и същи начин. Отглежда се политическа алтернатива на статуквото, която после се присъединява към това статукво.

В “Съюз за Пловдив” главната роля изпълняваше Дани Каназирева, която се бореше срещу порочния модел на управление на ГЕРБ. С тези послания тя спечели доверието на част от пловдивчани, което по-късно изтъргува. Сега Каназирева е неразделна част от този модел.

Каква е ситуацията днес? Абсолютно същата. Вместо Дани – Славчо.

Славчо Атанасов изгради кампанията си върху обещанията, че ще се бори с модела ГЕРБ, който управлява Пловдив вече 12 години. За този модел Атанасов твърдеше, че е докарал града до тежка финансова криза и заяви, че възнамерява да го преодолее чрез кандидатурата си. Но това беше до преди две денонощия. Два дни по-късно той се предаде и джироса подкрепата си за кандидат-кмета на ГЕРБ. Публичната сделка бе увековечена с прегръдки, фотосесии и пресконференции. За да може с патерицата   Славчо моделът ГЕРБ да се повтори.

Кой остава излъган – пловдивчани, които му повярваха и дадоха гласа си за него.

“Между първата и втората снимка има само два дни разлика. На първата, направена в неделя, кандидатът за кмет на новообразуваната коалиция „Съединени за Пловдив“ Славчо Атанасов, застанал пред урните, приканва пловдивчани да излязат да гласуват, защото „само така може да бъде преодолян моделът на управление от последните 12 години, който докара града до тежка финансова криза“ (думите са лично негови). По-малко от 48 часа по-късно – след като вече е станало ясно, че няма да участва в балотажа и още преди да е изстинало тялото на надеждата за промяна,  самопровъзгласилият се повелител на промяната вече си стиска ръцете със самия модел на управление от последните 12 години!”, коментира Манол Пейков.

В свой пост в социалните мрежи Манол Пейков представя още доказателства за това, че Славчо Атанасов и ГЕРБ отдавна са един и същи модел и партньорството им е възстановено само два дни след изборите: “От третата снимка разбираме, че в пловдивския общински съвет ГЕРБ и „Съединени за Пловдив“ (макар и в предишните си одежди) на практика са гласували заедно ПРОТИВ обществения интерес в четири от петте най-важни вота от последните четири години гласувания. С други думи, Славчо е излъгал не когато се е здрависвал с Костадин Димитров, а когато е говорил за себе си като носител на промяна.”

Не е ли вероломно предателство към 13-те ти хиляди избиратели да ги убеждаваш, че ще бъдеш опозиция на ГЕРБ, а за балотажа да подкрепиш кандидата на ГЕРБ Костадин Димитров? И срещу какво Костадин Димитров получава подкрепата на Атанасов?

Днес, в Деня на будителите, е добре да се замислим: толкова ли сме наивни и безразлични, за каквито явно ни смятат политическите фарисеи? Докога ще ни мамят с един и същ номер?

“Ако не искате още четири години от същото – излезте и гласувайте! Гласувайте на 5 ноември, за да покажете, че изборът не е техен, а ваш!”, призовава Манол Пейков.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Как за какво! Ако може да събере още някой лев дарение, че да преживее до следващите избори, когато пак ще мечтае да премести прайда на центъра. Пази Боже, дано не ги изберат…

 1. (ах. ма сестро, ма МАНОЛ писал ф …своя ФейсБУКЛУК, ма!)

  Тоя Славчо не е ОНЯ Славчо. 12 години оглупяване пролича още с кандидатирането му от байрактар Титюк Паша Статуквов. А имаше и странни изказвания колко е добродушен и нямало да уволнява от тълпите заплатаджии в СелСъвета (ГЕРБави гласопод,,,) никакви КАЛИНКИ,Чонове и АрхеоКулТуристи. А и как в БЕЗПАРТИЙНИЯ ДОМ щял да настани в долните етажи държавните заплатаджии от Операта (вместо общинската администрация) за да можели частниците Ортаци от Агитка „фондация“ все пак да си дигнат мечтаното Доходно Здание в дупката отзад.

  Градоустройство да ти види окото, майна!

  Нейсе, всяка дядка има право да поумнее за десетилетие, но неговите 13%?

  Ако си беше кротичко затраял, неговите щяхме да проспим балотажа. АЙЛЯг, както казал Поетът.

  Ала да се щракне с ПроксиТОТЕВ и с демоничен БоБоЧЕТИРИ отзад – това предизвика даже свекървите да подскочат да грабнат Точилката!

  Щом предателят щял бил да подпира ТОТЕВ2, то ние можем да надвием мързела в неделя и да гласуваме малко по-правилно, не ли…

  Да не се окаже, че Бистришките Тигри(ци) са си фкарале с таа снимчица малко АфтоГОООЛче, а? А?

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина