БългарияВластИзбориНовини

БСП внася за гласуване имунитета на Бойко Борисов

БСП ще внесат в деловодството на Народното събрание проекторешение за разглеждането на искането за имунитета на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в пленарната зала, съобщава OFFNews.

Документите са със секретен гриф и само Корнелия Нинова и Георги Свиленски от БСП са получили разрешение да ги прочетат.

Това съобщи лидерът на БСП Корнелия Нинова, след като набързо се запозна с внесените от главния прокурор Иван Гешев документи в деловодството на парламента, свързани с поискания от него имунитет на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Документите са общо около 700-900 страници, каза Нинова. Тя обясни, че е изтекъл 5-дневният срок според Правилника за организацията и работата на Народното събрание, който се дава в такива случаи на лицето с поискания имунитет, но че от страна на Борисов „няма никакво движение“.

„Ще внесем проекторешение за решение за сваляне на имунитета на г-н Борисов, след като те в момента нищо не правят, ние поемаме инициативата. Целта е даде възможност на г-н Борисов да докаже думите си, че е невинен по тези дела“, обясни Нинова.

Тя напомни, че в записа, разпространен от Радостин Василев, от националното събрание на “Продължаваме промяната”, се е чуло как ръководството на ПП-ДБ са заявили, че една потенциална парламентарна комисия за обсъждането на искането за имунитета на Борисов би могла да го забави с шест месеца, така че той да бъде „изпран“.

По думите ѝ очевидно една такава комисия би спасила Борисов от наказателно действие.

Корнелия Нинова съобщи още, че документите са със секретен гриф и че се е наложило вчера от БСП да молят председателя на Народното събрание Росен Желязков за специално разрешение да ги прочетат:

„Това е супер странно, всеки депутат трябва отделно да си пусне искане. Това са документи, които трябва да са общодостъпни, не знам защо Росен Желязков е постановил така“, каза Нинова.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина