Борисов: Няма да направя ГЕРБ брошка на ПП

Избори 2021 Новини
Бойко Борисов

Бойко Борисов отрече да има намерение да се оттегля от партията си

Лидерът на ГЕРБ отрече да има готовност да се оттегли от партията си, след като президентът Росен Плевнелиев (2012-2017) каза, че Борисов има такива намерения в интервю по бТВ.

„Няма такъв вариант. Да направя ГЕРБ брошка на „Продължаваме промяната“. Няма да стане“, каза за Свободна Европа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в телефонен разговор.

„Разбирам телешкия възторг, но не е вярно. Аз къде повече да отстъпя“, каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ каза още пред Свободна Европа, че „категорично трябва да се ходи на избори“ и че от  партията му няма да подкрепят ново правителство с мандат на „Продължаваме промяната“.

Борисов предложи съставяне на евроатлантическа коалиция ден, след като ГЕРБ, ДПС, „Има такъв народ“ и „Възраждане“ свалиха с вот на недоверие правителството на Петков. От думите му стана ясно, че ГЕРБ може да работи с всяка партия, която подкрепя членството в ЕС и НАТО, приемането на еврото, Украйна,  и работи за пълна диверсификация на доставките на газ и петрол.

Премиерът в оставка Кирил Петков коментира предложението на Борисов за съставяне на евроатлантическа коалиция като допусна в четвъртък, че с партията му биха могли да работят някои депутати от ГЕРБ, ако Бойко Борисов „отиде на топъл остров“.

Източник: svobodnaevropa.bg

Споделете ни във:

2 thoughts on “Борисов: Няма да направя ГЕРБ брошка на ПП

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.