Запчва фестивалът „Дни на тракийската култура“

Градът Криминале Новини
Тракарт организира за девета година Фестивал „Дни на тракийската култура“ от 24 до 29 юни 2021 г. Тракийското културно наследство на нашите предци, носители на оригинална и забележителна култура и традиции ни задължават не само да откриваме и да се възхищаваме на достиженията на техните декоративно – художествени традиции, но и да ги популяризираме в достъпна форма. Оставайки верен на своята тенденция в дейността си „Синтез на Античност и съвремие”, Тракарт кани културолози, работещи в изследователската си дейност, да представят пред широка публика своите нови открития, в основата на които е Тракологията и Тракийската култура.
На 24 юни 2021 /четвъртък/ от 19.00 часа на Римския стадион е официалното откриване на фестивала с концерт. В програмата участват: Хор на пловдивските момчета „Стефка Благоева“ с диригент Милка Толедова, клавирен съпровод Юлия Петрова при Център за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс, Пловдив; Формация за автентичен фолклор „Куклици“ с ръководители Виолета Щерева и Румен Монев при Център за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс, Пловдив; Фолклорен танцов ансамбъл „Иглика“ с ръководител Венцислава Еленска при Център за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс, Пловдив; Премиера за Пловдив на танцовия спектакъл на Анна Кабакова „ДеветТЕ“, реализиран с финансовата подкрепа на Министерство на културата.
На 26 и 27 юни 2021 г. в Културен център „Тракарт“ се провежда Научната конференция на тема “Траките – дух и материя”, в която ще участват изтъкнати учени траколози и културолози – проф. Валерия Фол, проф. Иван Маразов, проф. Ваня Лозанова, проф. Добрин Денев, доц. Веселина Вачкова и др.
Акцентите в програмата на фестивала може да видите в Капана.
Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.