ГрадътКултураНовини

Заместник-кметът Пламен Панов откри учебната година в Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив

За втора поредна година заместник-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов откри учебната година в Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив -единственото училище в България, което обучава кадри във всички профили на сценичните и визуалните изкуства с 46 годишна история.

Във вълнуващата церемония днес участваха дванадесетокласниците, които посрещнаха в двора на гимназията учениците, които за първи път пристъпват нейния праг –  осмокласниците, а преподавателският състав и родителите наблюдаваха посрещането с нескрито вълнение и сълзи в очите. Водещите на тържеството бяха първите, които се обърнаха към осмокласниците: „Този ден е особено вълнуващ! Тук ще намерите нови приятелства, ще натрупате знания в различни области. Ще придобиете опит и самочувствие на млади хора, потопили се в света на изкуството, опознали неговата мощ и готови да я претворят света около себе си.“

След тях с приветствени думи се обърна заместник-кметът по култура Пламен Панов: „За втори път съм тук, защото когато говорим за училища – храмове на културата и изкуствата, то НГСЕИ е точно такова училище, което не само възпитава – то дава духовност. Обръщам се най-напред към учителите – за мен сте не просто колеги, а приятели, съмишленици и партньори. Продължавайте да изпълнявате вашата мисия. Бъдете духовни водачи на тези прекрасни деца! На осмокласниците ще кажа нещо, което казах и миналата година. „Отдаденост, желание и постоянство“ – това са трите основни принципа на успеха, в които искрено вярвам. Ако ги следвате, ще успеете! Постоянство – то винаги се отплаща. Отдаденост – защото винаги трябва отдаваме дори малка частица от себе си. Желание – защото без него нищо не може да се случи. Идвате на едно вълнуващо място, в един вълнуващ град – различен от всички други градове! На добър час и успех! Вярваме във вас“.

Топли приветствени думи произнесе и директорът на гимназията Николай Томов, бивш възпитаник на гимназията: „Искам да започна с благодарности. Благодаря на заместник-кмета Пламен Панов. Не само, защото за втори път открива, а заради помощта, която оказва на нашата гимназия. Към осмокласниците – благодаря ви, че сте избрали нашето училище, че сте положили усилия и сте ни гласували доверие, което надявам се ще оправдаем. Благодаря на вашите родители, че са ви подкрепили във вашия избор. Надявам се заедно и в партньорство да постигнем целите ни. И на финала да „отлетите“ оттук като креативни, кадърни, можещи хора. Обещавам ви, тук да се чувствате като у дома си. Ще получите любов и подкрепа. На дванадесетокласниците искам да благодаря, за това, че винаги ни карате да се гордеем с вас. Въпреки трудностите. Честито начало на учебната година!“

Бяха връчени две специални награди. Мария Атанасова – ученичка от 10а клас, с класен ръководител Николай Няголов получи награда за участие в извънучилищни дейности през миналата година и за утвърждаване на ролята на училището като мултикултурен посредник.

Румяна Михайлова от 10 б клас, с класен ръководител Димитър Къркеланов получи наградата „Ученик на годината“ за отличен успех, многобройни призове и награди от международни конкурси през миналата година и цялостен принос в издигане на авторитета на училището и град Пловдив.

Приветствени думи с артистичност и обич към осмокласниците отправи и Джанет Чавдарова от 12а клас. След емоционалната реч, дванадесетокласниците поднесоха по една червена роза на всеки осмокласник. След символичното биене на първия звънец, заместник –кметът лисна менче с вода и осмокласниците, водени от своите класни ръководители, влязоха в учебните кабинети на първия си учебен ден.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина