ГрадътКриминалеНовини

Задържаха мъж, нападнал адв. Стефан Левашки

Задържаха 38-годишен мъж, нападнал известният пловдивски адвокат Стефан Левашки само защото разхождал кучето си. Районна прокуратура–Пловдив наблюдава дело за хулиганство по случая.

На 19 март сутринта във Второ РУ–Пловдив, е бил подаден сигнал от адв. Левашки че докато разхождал кучето си в междублоково пространство е бил нападнат от непознат мъж, без да го е провокирал.  Първоначално непознатият отправил множество обиди, както и заплахи, във връзка с това, че адвокатът разхождал кучето си в района. В един момент непознатият хвърлил камък към Левашки и го уцелил в гърба. Няма установени наранявания.

След подадения сигнал е започнала проверка, като в рамките на 24 часа материалите са докладвани в Районна прокуратура–Пловдив и е образувано досъдебно производство за хулиганство.  Установен е бил извършителят на престъплението и задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР.

В хода на разследването днес е било извършено разпознаване, при което Стефан Левашки е разпознал И.Д,. на 38 г., като извършител на деянието. Той не е осъждан.

Предстои до края на деня на И.Д. да бъде повдигнато обвинение за хулиганство. Извършват се действия по разследването.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина