Водещи имена от Силициевата долина идват в Пловдив

Градът

Водещи имена от Силициевата долина идват в Пловдив този уикенд. Експерти, работили за Майкрософт, Ейпъл и Фейсбук ще посетят бъдещата Европейска столица на културата в неделя, за да открият официално срещата за представяне на Българския център за предприемачество (BEC). Амбицията на ВЕС е да осъществява връзка между ментори от Силициевата долина и българската ИТ индустрия. Срещата, която ще включва лекции, публични дискусии, с въпроси и отговори по темите: инвестиции, предприемачество, стартиращи компании и образование е на 23 април 2017 г., неделя, в 17 часа в Голямата конферентна зала на Дома на културата „Борис Христов“ в Пловдив. Входът е свободен.

BEC е нова организация, създадена от успешни американски предприемачи от Силициевата долина, които имат интерес към България. Те ще търсят български стартиращи компании, които имат потенциал за развитие, ще ги обучават и ще им помагат да намерят финансиране от големи инвестиционни фондове от САЩ.

Кратка информация за гостите от САЩ:

Норман Винарски e водещо име в изкуствения интелект. Президент на SRI Ventures, както и на гласовия асистент Siri, купен от Apple през 2010 г. Норман е автор на книга, която е бестселър, и по нея се обучават студенти от Станфорд.

Майкъл Марвин е развил повече от 100 технологични компании. Той е водещо име на Tech Valley, еквивалента на Силициевата долина в Ню Йорк. Той ще разкаже за това как да се изгради добра екосистема с повече инвестиции и как българските стартъпи да получат финансиране в САЩ.

Джейми Уилямс е професионален футболист, звезда на Super Bowl, който след прекарана травма решава рязко да промени кариерата си. Създава успешна филмова компания Ymotion и става известен сценарист и режисьор. Участва и във филма на Оливър Стоун "Any Given Sunday". Същевременно развива и множество технологични компании и става успешен предприемач. Ще разкаже за това как понякога животът ти поднася неприятни изненади, но има алтернативен път и човек рязко може да промени посоката. Да следваш мечтите си и да работиш в екип е едно от най-важните неща.

Лари Бийл е водач на групата и основател на фондация Inter Culture, която финансира проекта. Лари работи в Силициевата долина още от самото ѝ създаване през 60-те години. Той инвестира парите на първите хай тек милионери. Познава исторически личности и е автор на учебник по финанси.

Богомил Балански е един от най-успешните българи в Силицевата долина. Той постига забележителна кариера в VMware.  Завършил е MBA в Университета Станфорд. Ще разкаже за това как се пробива в Долината, какви качества и умения трябва да притежава човек, за да успее и как български компании могат да кандидатстват за финансиране.

Дафина Тончева има много интересна история. Произлиза от бедно семейство в Пазарджик. През лятото е нижела тютюн, за да се издържа. В момента тя е партньор в един от най-големите инвестиционни фондове US Venture Partners. Завършила е MBA в Станфорд. Ще разкаже интересната си биография и ще мотивира много млади хора, като разкрие рецептата за успех.

Васил Терзиев е познато име в ИТ сектора. Основател на Telerik. Той ще разкаже историята за един от най-успешните български технологични бизнеси и ще мотивира млади предприемачи.

 

Споделете ни във:

1 thought on “Водещи имена от Силициевата долина идват в Пловдив

  1. Поредната изгъзица на агитките комплексирани на мегалоМАНИЯ „СТОЛИЧНА“ в услуга на ЧИЧОВОТО престъпниче

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.