ГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Синята зона расте в града под тепетата

Инвалидите ще имат право да спират до 3 часа

След като общинските съветници днес приеха промени в наредбата за временно паркиране, стана ясно, че предстои разширяване на „Синя зона“ по няколко булеварда в Пловдив. Става дума за отсечки, намиращи се в район „Централен” и район „Северен”.

Улиците  в центъра на Пловдив, които ще станат част от платеното паркиране, са отсечката на бул.“Цар Борис III-Oбединител №118, ул. „Преслав” около училище „Алеко Константинов”, „Антон Безеншек”, ул. „Балчик”, ул. „Капитан Бураго” и ул. „Цанко Церковски“. От северната страна на мола Синя зона ще бъде и ул. „Гладстон”.

В район „Северен“ ул. „Полк. Сава Муткуров”, която започва от моста на УХТ и свързва моста на Герджика до улица „Средец” вече ще бъде в  обхвата на платеното паркиране. Самата улица „Средец” също ще бъде част от зоната.

Промените бяха приети с 33 гласа „за“, 7 – „против“ и 7 – „въздържал се“.

По-сериозни дебати от разширението на синята зона предизвика ограничаването на паркирането на инвалидите до 3 часа.

Не бяха приети предложенията на „Демократична България“. Едното беше хората с увреждания  да могат да паркират автомобила си на всяко място от Синята зона до 3 часа ако няма свободни инвалидни места. Второто предложение беше въпросните инвалидни места да се завишат с 10 % по местата, където е нужно след направен анализ.

Общинският съветник от БСП Ангел Иванов изрази недоумението си защо електромобилите ще могат да паркират неограничено, а инвалидите биват свивани и ограничавани.

Независимият съветник Слави Георгиев пък отбеляза, че се дава голямо предимство на приходите, а не на удобството на хората и заради служебни места гражданите няма къде да паркират.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина