Първа копка за изграждане на Пивоварница Каменица още другата седмица

Градът

Очаква се комплексът да бъде завършен догодина, инвестицията е 2 милиона евро

Две седмици след обявяването на най-голямата имотна сделка в Пловдив в последните години- продажбата на терена на Каменица, от едноименното дружество насрочиха първа копка за изграждането на многофункционален комплекс под бранда на бирата. Другата седмица ще бъде даден старт на изграждането на „Пивоварница Каменица“, която ще се простира на територия от общо 3500 кв. метра и ще включва микропивоварна за производство на крафт бира, посетителски център, посветен на 135-годишната история на „Каменица“, ресторант-бирария, магазин за сувенири, парк с пространство за отдих и отворена амфитеатрална сцена за провеждане на културни и социални събития. Комплексът се очаква да бъде завършен през 2018 г. Общата стойност на инвестицията е в размер на близо 2 милиона евро, от „Каменица” АД предвиждат да бъдат открити около 50 работни места.

Чрез него искаме да създадем място, което ще пази духа на първата бира на България и ще даде възможност на хората да се връщат назад във времето, да се потапят в изключителната й история и традиции и да се забавляват.  През далечната 1881 г. „Каменица“ АД постави основите на пивоварството в България в град Пловдив, а сега, 136 години по-късно на същото място, започва един нов уникален по рода си проект, наречен „Пивоварница Каменица“, съобщават от дружеството.

Припомняме, че останалата част от гигантския парцел, на който се простираше бившата пивоварна, бе продаден в края на миналия месец на две фирми, едната свързана със собствениците на „Сиенит”, а другата- с Георги Тотев, брат на кмета Иван Тотев. Кога те ще започнат изграждането на мегапроекта, който са предвидили за апетитния имот, не става ясно.  

Споделете ни във:

2 коментара за “Първа копка за изграждане на Пивоварница Каменица още другата седмица

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.