ГрадътНовиниСпортен Пловдив

Пловдивските ученици – огнеборци продължават да жънат успехи

Възпитаниците на училище „Никола Вапцаров“ – с купа и медали от състезание в Свиленград

За повечето ученици от областта 12 май е съвсем обикновен ден. За възпитаниците на СУ „Никола Вапцаров“ Пловдив– Полина Павлова, Моника Атанасова, Юлия Кавлакова, Жана-Стефания Малинова Захариева, Петя Бекирова, Константин Христев, Кристиян Мавров, Марио Иванов, Георги Вранчилски и Белослава Атанасова, петъкът бе изключително напрегнат, но и много вълнуващ. Със своя ръководител на отряда „Млад огнеборец“ – Кузман Дерменджиев, инспектор в група ДПК и ПД в Трета РСПБЗН Пловдив, децата представиха пловдивската пожарна в надпреварата между ученици- огнеборци от страната.

Общо 90 деца от областите Бургас, Варна, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Шумен и Ямбол премериха сили- технически и пожароприложни умения, в надпреварата между младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“ за купата на община Свиленград. С бързината и безгрешното си изпълнение огнеборците – ученици от Пловдив извоюваха първо място в дисциплината „Бойно разгръщане на състезателна пътека“, като оставиха след себе си най-добрите отбори в страната.

Първото място в тази дисциплина зарадва всички пожарникари под тепетата, тъй като се случва за първи път и бе чакано с години. Малка грешка във втората дисциплина „400 м щафетно бягане с препятствия“ остави пловдивските млади огнеборци на трето място в комплексното класиране. Още по-амбицирани те очакват следващото състезание и следващите си успехи. Едно голямо БРАВО на техния треньор – колегата Кузман Дерменджиев и педагогическия ръководител на СУ „Никола Вапцаров“ – Васил Савов.

Турнирът по пожароприложен спорт на МПО „Млад огнеборец“ за купата на община Свиленград се провежда за девети пореден път по идея на пожарната служба в Свиленград с цел подобряване на общата противопожарна култура и физическа активност на учениците в страната.

Турнирът се осъществява по проект на Българската федерация за пожароприложен спорт. Съорганизатори на състезанието са Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Община Свиленград и спортен клуб за пожароприложен спорт „Динамика“ гр. Свиленград. Късмет и успехи в бъдеще на младите ни надежди от СУ „Никола Вапцаров“ Пловдив. Те показаха, че в редиците на пловдивската пожарна можем да очакваме достойно попълнение!

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина