ГрадътНовиниТемида

Пловдивски прокурори бяха наградени в Благоевград

Районният прокурор на гр. Пловдив Чавдар Грошев и Мария Лулкина, прокурор в Районна прокуратура – Пловдив, бяха отличени с награда в конкурса за магистрати и полицаи под надслов „Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж“. Той се провежда всяка година и е организиран от община Благоевград и Посолството на Република Италия в памет на италианския прокурор Джовани Фалконе. Наградите бяха връчени вчера на официална церемония в зала „22 септември“ в община Благоевград.

Чавдар Грошев беше отличен за реален принос в ограничаване на престъпността и подкрепа на каузи в полза на обществото. Той получава наградата за втори път.

Мария Лулкина е отличена за висок професионализъм при разследването на дела, свързани с корупционни престъпления и купуване на гласове, грабежи, пътнотранспортни произшествия, палежи, телефонни измами, хулиганства, престъпления в интернет и др. Тя е прокурор с 16 години стаж, като преди това е работила и като следовател.

„Посвещавам наградата на всички колеги, защото всеки има своя принос, както в борбата с престъпността, така и в превенцията чрез подкрепа и участие в обществени каузи“, каза при връчването й Чавдар Грошев.

Той заяви, че прокуратурата е стабилна институция, която ще продължи своите усилия за разобличаване на лицата, извършили престъпления и предаването им на съд, както и инициативите си по информиране на обществото за работата й.

Конкурсът в памет на италианския прокурор Джовани Фалконе е учреден през 2009 г. от община Благоевград по идея на Общински съвет по наркотични вещества, със съдействието на Посолството на Република Италия в България. Той е подкрепен от проф. Мария Фалконе и фондация „Джовани Фалконе“. С провеждането му община Благоевград си поставя за цел да подпомогне усилията на магистратите и полицаите да защитават обществените интереси и авторитета на професията си, да съдействат за ограничаване на корупцията, влиянието на организираната престъпност, престъпленията срещу деца чрез интернет, както и за намаляване на криминалните прояви на локално и на национално ниво.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина