Пловдивската вода на върха на черна класация

Градът

Питейната вода е с изключително лошо качество

40 населени места в областта имат проблем с водоснабдяването

След проверка от страна на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Пловдив скочи на челни позиции в черна класация. Оказа се, че градът под тепетата предлага изключително лоша питейна вода, а повечето от жителите на града се запасяват с минерална вода за пиене в домовете си. Освен това, над 40 населени места в областта имат проблем с водоснабдяването, водата често спира, а в някои от тях дори няма водоснабдяване.

Оказа се, че през последните 3 години са се случили над 15 различни аварии, като най-често такива се случват в общините Брезово, Карлово, Първомай, Раковски, Садово, Хасково и други. Това обаче не е необратим процес и стартира нова Програма за развитие на селските райони, от която могат да се възползват много от населените места. Тя дава шанс общините да изготвят проект и да получат субсидии, с които да разрешат проблема, който засяга всички ни.

Сред допустимите дейности за подпомагане е изграждане, реконструкция или рехабилитация на водоснабдителни системи и съоръжения в населени места с под 2000 жители, попадащи в селските райони.

 

Споделете ни във:

2 thoughts on “Пловдивската вода на върха на черна класация

  1. А умният ни кмет, по спомен, провали Големия воден проект за 100+ млн, благодарение на който щяхме да пием вода от Въча. Иначе мин/трап вода не е цвете – ако е седяла на слънце, със сигурнот бутилките са изпуснали коктейл от вредни химикали. Само пластмаса тип 1,4 и 5 са безопасни. Повечето бутилки са от пластмаса 7 – най-кофтито!

  2. Това са платени инсинуации на бутилиращи фирми за вода. Няма по-проверявана вода от питейната. Със сигурност никой няма да се разболее, ако я пие. Ако обаче нагъваш бутилирана в ПВЦ вода от неизвестен източник, болестите са ти в кърпа вързани. Помислете си – защо пиете помиите на някакви хора, само и само да им вкарвате пари в алчните джобове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.