ГрадътЕвалаНовини

Пловдивчанин стана световен вицешампион по кикбокс

През изминалата седмица в Лидо ди Йезоло, Италия се проведе Световното първенство по кикбокс до 19 г. във всички стилове. България участва с 93-ма свои представители в различни категории, стилове и възрастови групи и завърши на първо място в отборното класиране сред 62 участващи страни. Това е най-големият успех за българския кикбокс до момента през годините.

Пловдивският клуб TERES Gym & FIght Club бе представляван от Марио Аржанов в категория до 54 кг стил „Фул контакт“ юноши старша възраст (до 19г.)

Тъй като Марио е титуляр в категорията си (номер едно в ранглистата на световната федерация WAKO), е изтеглен да почива в първия кръг от надпреварата. Аржанов успява да надделее в последните рундове, класирайки се на финал на Световно първенство по кикбокс.

В другия поток до финала достигна турчина OKAN BUGRA KARAMAN. Реферите отсъждат победа за турчина с една точка разлика. Така Марио завоюва вице-световната титла по кикбокс в стил „фул контакт“.

„Всички в клуба и целия треньорски състав се гордеем много с постижението на Марио! Резултатът е плод на много работа и себеотдаване от страна на Марио и качествената подготовка, която получи през последната година“ – коментира старши треньора Николай Драганов.

Следващото голямо предизвикателство за клуба е Европейското първенство по кикбокс за мъже в Турция, на което ще вземе участие Ивайло Панев само след около месец. Подготовката му върви по план, надеждите са да се завърне с първата европейска титла в Пловдив.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина