Пловдивчани против увеличението цената на Синя зона

Градът

Някои от жителите на града подкрепят увеличението, но всички са категоричн, че в събота таксата не бива да бъде налагана

Голяма част от пловдивчани негодуват от бъдещото увеличение на престоя в „синя зона“. Това установи репортер на Под Тепето, който разговаря по-рано днес с граждани. Според повечето автомобилисти, 50%-то  увеличение е твърде голямо. Някои от пловдивчани коментираха, че са съгласни да платят 1 лев и 20 стотинки, но това е драстично и ще се усети най-осезаемо от хората, които нямат служебни парко места, а по техните думи – градът е пълен с такива. Всички са категорични обаче, че не е редно да се плаща и в събота, имайки предвид, че е почивен ден.

37-годишният Димитър Стоименов коментира пред нас, че е съгласен да плаща по-голяма такса, само ако се открият допълнителни парко места, които да улеснят огромния проблем в централната градска част. Къде обаче да се случи подобно нещо – той не успя да предложи. Група студенти пък споделиха, че предпочитат да се комбинират със свои колеги и да пътуват с таксиметрови компании в подобни случаи, вместо да плащат новите такси.

Имаше и граждани, които бяха особено позитивни към новата промяна. Според тях това ще намали движението по улиците, а в дългосрочен плат може би и въздухът няма да бъде толкова замърсен от вредните емисии, отделящи се във въздуха. Това сподели четвъртокурсничката Ивета Малинова, която е привърженик на целесъобразния начин на живот и предпочита да се придвижва с личния си велосипед дори през. Ако е много студено ползвам градския транспорт, допълни тя.

 

Споделете ни във:

2 thoughts on “Пловдивчани против увеличението цената на Синя зона

  1. Аз смятам в проценти и това е 50% скок в цената, освен това и се удължава времето за плащане с още един ден ! Който е съгласен с това нововъведение или не може да смята или е мазохист.

  2. Тия дето подкрепят, си кривят душата. Освен, ако не карат коли и тогава злобеят. Никой не обича да плаща повече, не е въпроса дали печелиш добре или цепиш стотинката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.