Пловдив вдъхнови журналисти от водещи световни медии

Градът

Репортерите, дошли за старта на европредседателството, посетиха Европейската столица на културата  

Пловдив вдъхнови представители на повече от 30 водещи световни медии, които пристигнаха в страната ни за старта на Българско председателство на Съвета на Европейския съюз. Репортерите посетиха Европейската столица на културата през 2019г., като бяха посрещнати от заместник-кметът “Oбразование, бизнес развитие, европейски политики и международно сътрудничество” Стефан Стоянов.

„Европейският съюз ни даде несравними възможности за развитие и просперитет, но ние като представители на различните страни в него, все още не се познаваме добре. Всяка страна има своята култура и идентичност и много често клишетата, които знаем едни за други са далеч от реалността в страните ни. Ние работим здраво, за да развиваме страната и града си и икономиката ни е една от бързо растящите в Европа. Даваме си сметка, че трябва да се положат още много усилия, но тенденцията е положителна“, заяви в приветствието си към гостите заместник-кметът Стефан Стоянов и подчерта факта, че през 2019 г. градът ни ще бъде Европейска столица на културата.

Пловдив е очарователен и едно от най-красивите места, които сме посещавали, споделиха журналистите от водещите световни медии и заявиха, че отново ще се върнат тук.

Гостите посетиха Малката ранно-християнска базилика, Античният театър, Старият град и други забележителности.

 

Споделете ни във:

1 thought on “Пловдив вдъхнови журналисти от водещи световни медии

  1. И неграмотният ни зам. кмет по…..образованието! омайва гостите на всякакви развалени езици – вертолейшън, парлевуфрансе и екешмекеш. Досущ като повечето мазни връзкари на ръководни постове на регионално и национално ниво. И после се прави на зам. кмет по образованието – какъв стимул има едно общество да учи, ако такива дебили го управляват и успяват?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.