Пловдив няма да ремонтира къщи в Стария град, за да се отдават като места за настаняване

Градът

Чалъковата и Антовата къща предоставят тази възможност и това е достатъчно, заяви градоначалникът

Общината няма да ремонтира и реставрира къщи в резерват Старинен Пловдив, които да бъдат отдавани за наст по време на Европейска столица на културата през 2019-а и след това. Чалъковата и Антовата къща са подходящи за тази цел, за временно настаняване на специални гости в града под тепетата, но те не изискват значителна сума, за да се реализира подобна идея. Това заяви кметът Иван Тотев по време на днешната извънредна сесия на Общинския съвет, посветена на фондация "Полдив 2019".

Въпростъ бе зададен от председателят на Съюз за Пловдив Дани Каназирева, която отправи редиа въпроси като: До къде са стигнали инфраструктурните проекти по апликационната книга и програмата, търсят ли се средства от спонсори за 2019-а и и къщи в Стария град ще се оправят за настаняване на специални гости по време на годината на титлата. 

Целта е да се покаже на гостите на Пловдив, че има възможност да се отседне в Стария град, но развитието на Стария град в тази посока не е приоритет за общината,коментира Тотев.

По думите му, резерватът има в пределите си чудесни къщи, които привличат родни и чуждестранни туристи. Сред тях са Балабанвата къща, къща Хиндлиян, наскоро ремонтираната перла Клианти и други.

Намерението на Пловдив е да продължи да се развива в културна насока, но ремонт на къщи в Стария град с цел превръщането им в места за настаняване, категорично няма да има, отсече той.

 

Споделете ни във:

1 коментар за “Пловдив няма да ремонтира къщи в Стария град, за да се отдават като места за настаняване

  1. За гости наремето СПЕЦИАЛНО направиха къщата на СБХ, на БТВ, БИРДАС, П.Р.Славейков 5. “Гъзът ми не е отзад” шикалкавил зам-кметът Розалина П. пред Т .Грозданова от ПодТепето на ВАЖНИ ВЪПРОСИ ЗА ВЕЛОДРОМА, тенекиения колодрум, непотребен на неколодрумещите данъкоплатци. Отправени от април, ОФИЦИАЛНО от юни, СРОКЪТ за отговор изтече на 3ти юли. ОЧАКВАМЕ информацията, Дернев не се разсейвай!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.