ГрадътЖивотЗабавлениеКултураНовини

Панорама култови комедии с Чарли Чаплин става част от фестивала КЕФФ‘23

4 от легендарните комедии на Чарли Чаплин стават част от тазгодишното издание на Комедийния европейски филмов фестивал. Любителите на забавните филми ще могат да гледат „Треска за злато“, „Светлините на града“, „Хлапето“ и „Великият диктатор“. КЕФФ ще се проведе от 29 септември до 8 октомври в LUCKY Дом на киното със състезателна програма, в която ще бъдат дадени и две награди – на жури и на публиката. Част от фестивала са и съпътстващи програми, сред които Панорамата Чарли Чаплин и „Най-доброто от КЕФФ“.

Чарли Чаплин е едно от легендарните имена в киното, роден в Лондон и починал в Швейцария, създал някои от най-добрите комедии, които винаги са свързани също със социални, икономически или политически теми и критика. Четирите филма са сред най-култовите заглавия не само на Чаплин, но и на в историята на световното кино. Всички те са снимани в периода на 20-те и 30-те години от „Хлапето“ през 1921 година до „Великият диктатор“ по време на Втората световна война през 1940 година.

В останалата програма на фестивала влизат нови филми от европейското кино. В испанския „Нека танцът да започне“ ще се срещнем с разделена от години танго двойка, която се събира отново и се сблъсква със своите спомени и неизживяни желания. Филмът вече е номиниран за поредица награди в Испания, като „Най-добър филм“ и „Най-добър актьор“ на фестивал в Малага, както и на фестивал в Сиатъл, САЩ.

С белгийска комедия ще се запознаем чрез H4Z4RD”, в който главният герой попада в игра, в която може да загуби едно от най-обичаните си неща: животът, семейството или автомобила си. В програмата на фестивала е включено и унгарско заглавие – „Започнахме заедно“. Филмът разказва за група приятели от училище, които се събират отново 10 години след гимназията на сватбата на един от тях, а всеки разкрива своите тайни.

Комедийният европейски филмов фестивал ще се проведе от 29 септември до 8 октомври, след което ще има и допълнителна програма. Билетите ще се продават от края седмицата на касите на LUCKY Дом на киното – всеки делничен ден след 16:00 часа и в почивните дни от 10:30 до 21 часа, както и онлайн на kinolucky.com. Фестивалът се провежда с подкрепата на Националния филмов център.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина