Отменят културни събития в Пловдив

Градът Култура Новини

По искане на председателя на Общинския кризисен щаб д-р Калин Калинов и по предложение на зам.-кмета по култура Пламен Панов, кметът Здравко Димитров отмени днес на обяд концерта на „Биг бенд Пловдив“ и Керана, който трябваше да се проведе на 11 юли от 18 часа на открита сцена на пл. „Стефан Стамболов“ 1. Мерките бяха предприети веднага, след като министърът на здравеопазването Кирил Ананиев оповести новата си заповед във връзка с усложнената ситуация в страната.

По-рано на сесия на Общинския съвет кметът заяви, че Община Пловдив ще се придължа изцяло към мерките на Националния оперативен щаб и тези на министър Ананиев. В тази връзка той подчерта, че ще се прави всичко възможно да се ограничат масовите събития, а за тези, които вече има продадени билети, ще се спазва стриктно заетост до 50%.

По-късно обаче от Областният щаб обявиха, че процента на заетост ще е до 30.

Въведоха допълнителни епидемични мерки за Пловдив и областта

Музикалният фестивал „Opera Open“ на Античния театър ще се проведе, съобщиха от там. Аргументът е, че от Държавна опера Пловдив продават само 350 билета от общо от 2400 места на Античния театър, за спектакъл и така изискванията за дистанция са спазени.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.