ГрадътНовини

Община Пловдив: Не са водени разговори за нова онлайн платформа за наемане на таксита

От управата на града информират, че към момента с администрацията не са водени разговори, нито е постъпвало официално намерение или запитване от страна на инициаторите на нова онлайн платформа за немане на таксита.

Съобщението е разпорстранено във връзка с изявление на съпредседателя на Националната асоциация за защита на превозвачите и таксиметровите водачи Володя Домашенко, в което се твърди, че Община Пловдив, синдикати и таксиметрови превозвачи заедно започват проект „Гарантирано такси“, в което клиентът предварително знае ориентировъчната цена за курса и избира колата и шофьора. По думите му проектът е изготвен с подкрепата на местната администрация.

От там пък отричат да участват в подобен проект. От Общината напомнят, че цената на услугата на таксиметровите компании на територията на община Пловдив се регламентира съгласно решение на Общинския съвет, според което минималната тарифа през деня и нощта е съответно 65 ст. и 75 ст. и максимални стойности на км – 1,10 лева дневна и 1,30 лева нощна.

В момента на базата на конкуренцията и на качеството на услугата, която предлагат, фирмите имат възможност да взимат решение на каква тарифа да работят в рамките на одобрената от Общинския съвет.

В тази връзка въпросната онлайн платформа не е регламентирана в местните нормативни документи.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина