Нови паркоместа в „Западен“

Градът

Освен паркоместата, предстои озеленяване и изграждане на уличен фитнес в зоната

Районът постепенно разрешава наболелия проблем с липсата на паркоместа. Собствениците на леки автомобили буквално се чудеха къде да паркират, но тревогите им постепенно утихват.

В района са създадени още 42 места за автомобили, като те са обособени в няколко зони по различни улици, сред които „Дивна“, „Мащерка“ и „Белица“. Около новото място за паркиране е изграден изцяло нов пешеходен тротоар, за да няма основание за спорове и с пешеходците в района. 

Освен стандартните места за паркиране са изградени и две по-широки за нуждите на инвалидите. Предвижда се още озеленяване около новия паркинг, което включва засаждането на над 20 дървета и дузини с цветя. Димитър Колев съобщи, че има и изготвен проект за открит фитнес, който също да бъде поместен на територията на „Западен“.

Макар и на пръв поглед 42 паркоместа да не са много, те са само допълнение към новооткритите 200 такива, чието изграждане започна в началото на миналата година.

 

Споделете ни във:

1 thought on “Нови паркоместа в „Западен“

  1. Много хубаво за паркинга. Предлагам вместо асфалт да изграждат с паркинг елементи (гофрирани плочи) за оптимална пропускливост на вода и затревяване – по модел на по-старите в „Тракия“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.