Градът

Монтираха автомати за самотаксуване в синята зона на бул. „Княгиня Мария Луиза“

Първите три автомата за самотаксуване при паркиране в „Синя зона“ в Пловдив бяха монтирани днес на бул. „Княгиня Мария Луиза“

„Правим го за удобство на гражданите. Автоматите ще заменят ръчната продажба на талони от инкасаторите, но същевременно продължава и SMS таксуването на номер 1332“, съобщи заместник-кметът по транспорт на Община Пловдив инж. Златин Велев.

При натискането на който и да е бутон на „паркомата“ излиза логото на общината. При желание за самотаксуване се натиска бутона с № 1 и върху монитора се изписва тарифата от понеделник до събота: 1 лв. – за 40-минутен престой; 1,50 лв. – за 1 час престой. Тъй като машината не връща ресто, колкото монети над тази сума постави водачът на МПС, автоматът ще му издаде талон за съответното време.

Ако поставените монети са под 1 лв., се появява надпис, че сумата е недостатъчна, защото няма такава тарифа. Тогава с отказ чрез натискане на червения бутон „Х“ човек може да си върне монетите.

Потвърждението на операцията се извършва със зеления „V“, след което излиза талонът.

„Водачът е длъжен да постави талона на видимо място върху арматурното табло на автомобила. Ще има екипи, които постоянно ще проверяват дали паркиралите в „Синя зона“ са се самотаксували“, предупреди директорът на ОП „Паркиране и репатриране“ Ненко Калакунов.

Автоматите са произведени от френска фирма. Единият от тях е с по-голям монитор и е модел от ново поколение, какъвто за първи път се монтира в България. При натискане на бутон № 2 всеки може да получи информация както за забележителностите на града, така и за актуалните културни събития.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. По темата — вчера, служител събираш таксите за синя зона на ул.Капитан Райчо ми се скара и разясни колко съм глупав да пращам СМС. Заяви ми „Дай лично 1-2 лева и стой колкото си време искаш за паркиране, и аз съм човек.”

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина