Младият Пловдив чете отбеляза Световния ден на книгата с Литературен куиз

Градът Култура Новини

Райна Кацарова

На 23-ти април – Световния ден на книгата и авторското право – като част от програмата на „Младият Пловдив чете“ се проведе Литературен куиз. Осем отбора пребориха сили за първото място в оспорвано състезание, а атмосферата беше изпълнена с веселие и много нови знания.

Знаете ли кой е Мирилайлай, чия е мечката Клеопатра и къде е родена Дора Габе? Участниците в Литературния куиз доказаха, че го знаят.
Състезанието беше доста оспорвано. Някои от отборите дойдоха заедно, други се сформираха на място. Всеки отбор си измисли оригинално име, някои от най-закачливите бяха „Лудо-младо“, „Оптимус прайм“, „Златорог“, „Отбор Х“ и „Страшен пийч“.

Символичен домакин и куизмастър беше доброволецът на „Пловдив чете“ Тодор Рогошев, който умело водеше участниците из дебрите на литературата. Въпросите, подготвени от него, накараха състезателите да изровят от умовете си, факти, които дори не подозираха, че помнят.

Всеки следващ кръг се повишаваше нивото на трудност, но и това на забавление. Смехът и доброто настроение също се увеличаваха постепенно. На финала се стигна до дузпи и то не за първото, а за второто място.

Подробности четете в КАПАНА

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.