Мащабна реконструкция връща блясъка на Дондуковата градина

Градът Новини

Очаква се процедурата по ЗОП

Администрацията на район “Централен“ подготвя процедура по ЗОП за избор на изпълнител за цялостна реконструкция на Дондуковата градина. Това съобщи кметът Георги Стаменов, след като на работна среща днес обсъди детайлите от проекта заедно със зам.-кмета инж. Тошо Пашов, директор дирекция „Устройство на територията, проектна експертиза, кадастър и регулация“ арх. Юлияна Петрова, арх. Лидия Шилева, ланд. арх. Станимир Шаламанов и ланд. арх. Стамо Стамов.

Реновацията на парка предвижда поставянето на нови настилки и зеленина, както и подмяна на част от съществуващата растителност. Планира се паркът да бъде свързан с Природонаучния музей, да бъде изграден нов фонтан, да се обновят чешмите и детската площадка.

„Реализацията на този проект се очаква с нетърпение от пловдивчани. Сигурен съм, че след изпълнението му първата градина в Пловдив, създадена след Освобождението и благоустроена от известния Люсиен Шевалас, ще върне предишния си блясък и ще стане отново любимо място на пловдивчани“, коментира кметът на район „Централен“ Георги Стаменов.

Споделете ни във:

1 коментар за “Мащабна реконструкция връща блясъка на Дондуковата градина

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.