Контрапротест за отварянето на улиците в кв. „Младежки хълми“

Актуално Гласове Градът Новини

Контрапротест в поддръжка на решението на Общината да се отворят улиците “Данаил Юруков” и ул.”Леденика”, съответно към бул. „Свобода“ и бул.”Копривщица”, организират днес в 18.30 часа жители на квартал “Младежки хълм”, съобщиха те в редакцията на Под тепето.

“Мотивите ни са следните: С цел облекчаване на движението в квартала между бул.“Васил Априлов“, бул. „Пещерско шосе“, бул.“Копривщица“ и бул. „Свобода“, където са ситуирани детска ясла „Приказен свят“, детска градина „Чучулига“, детска градина „Мирослава“ и ПГ по електротехника и електроника, и всяка сутрин и вечер настава невъобразимо напрежение в придвижването на родители, желаещи да стигнат до детските заведения и живеещите в квартала, Община Пловдив иска да възстанови стария план като отвори два допълнителни входа-изхода към бул.“Свобода“ и към бул.“Копривщица“. Този план ще позволи по-лесно придвижване, повече паркоместа, тъй като улиците ще станат еднопосочни и ще спести нерви и ПТП-та, защото досега се излиза от този голям квартал единствено само към бул. „В. Априлов“ и „Пещерско шосе“.”

Припомняме, че решението на общината е продиктувано от искане на съкварталци, в което са се подписали близо 300 семейства.

Квартал в центъра спори за отварянето на две малки улици с насрещни подписки и протест

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.