Мартеници ще се продават и на ул. „Съборна” в Стария град

Градът

223 места за продажба на мартеници с наем по 5 лева на ден, обяви общината

Заявления се приемат от днес

Община Пловдив е обявила 223 места от по 2 квадратни метра за продажба на мартеници тази година. Таксата за ползването им е 5.00 лв. с ДДС на ден.

Заявления за издаване на Разрешения за ползване на място – общинска собственост, с предназначение – продажба на мартенички, се приемат от днес – 02.01.2018 г. Само в деловодството на Община Пловдив на пл. „Централен”№ 1.

Обособени са 5 зони за търговците:

-пл. „Стефан Стамболов”- 31 места;

-пл. „Централен” – 98 места;

-ул. „Райко Даскалов”, пред Централни хали – 45 места;

-ул. „Съборна” в началото след стълбите – 21 места;

-тротоар пред паркинга на хотел „Тримонциум” – 28 места;

Разрешението за ползване на място се издава въз основа на заявление (по образец), подадено лично от заявителя или негов представител с нотариално заверено пълномощно. (чл. 6, ал. 2 от Наредба за реда и условията за издаване на разрешение за ползване на място общинска собственост на територията на Община Пловдив)

Има обаче още две специфични условия. Първо- на всяко юридическо, физическо лице и ЕТ ще бъде издавано по един брой разрешение за площ от 2 кв.м.

Второ – всички ЕТ и физически лица, получили разрешение за ползване, следва да заплатят дължимия за дейността патентен данък, съгласно Приложение 4 (патентни дейности), точка 3 на приложението, към чл.61З, ал.1 от ЗМДТ, в Дирекция „Местни данъци и такси” на ул. „Радецки”№18 А, гр. Пловдив. За контрол на това изискване  дирекция „Общинска икономика и здравеопазване” ще изпрати списък на дирекция МДТ, Община Пловдив.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.