Малките радости: Нова детска площадка в парк „Рибница” в „Северен“

Градът Новини

С много празнично настроение бе открита новата детска площадка в парк „Рибница” в  „Северен” вчера в късния следобед. Районният кмет Стоян Алексиев и управителят на фирмата-изпълнител на обекта Красимир Донков прерязаха лентата на новата придобивка.

Тя отговаря на всички необходими критерии за безопасност и има отлични условия за игри и забавления на децата. Обособена е за възрастова група от 0 до 3 г., от 3 до 12 г., както и за деца в неравностойно положение. На площадката са разположени 3 комбинирани съоръжения: двойна люлка, две въртележки, клатушка и две самостоятелни люлки.

Намира се на приятно сенчесто място и разполага с площ от 550 кв. м. На цялата площ е положена ударопоглъщаща настилка в два цвята-зелено и червено. Настилката е пригодена да предпазва малчуганите от травми, а всички съоръжения са сертифицирани и съобразени с изискванията на Европейския съюз за качество и безопасност. Инвестицията за площадката от страна на района е в размер на близо 105 000 лв. с ДДС и е изражение на политиките за осигуряване на по-добро качество на живот за най-малките и за по-добро здраве сред природата.

Като пето поколение кършиякалия познавам добре парк „Рибница”. Израснал съм в него като малък, сега като родител често водя моите деца тук. Затова искам той да се превърне в едно прекрасно място за отдих както за младите семейства с деца, така и за възрастните хора. С облагородяването на най-големия парк в района изпълнявам поетите предизборни ангажименти към Вас, гражданите на „Северен”, а именно-да го превърна в един зелен оазис”, каза районният кмет Стоян Алексиев.

Той пожела на всички малчугани тази нова придобивка да ги зарежда с добро настроение, да ги среща с нови приятели, да ги прави жизнени, оптимистични и усмихнати.

Освен новата детска площадка са поставени 13 броя пейки. Изградено е парково осветление около площадката. Предстои обогатяването на парк „Рибница” с още зеленина и облагородяване на алеите.

Новата придобивка бе осветена за здраве от отец Лазар. Сред гостите на събитието бяха кметът на район „Централен” Георги Стаменов, заместничката му Фиданка Кацарева и заместник-кметът на район „Северен” Лариса Кътова. Хубава музика, арка с цветовете на националния трибагреник, клоун, който забавляваше децата-всичко това допринесе за създаването на една неповторима атмосфера. За най-любознателните имаше и томбола с подаръци.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.