Музикалният фестивал „Opera Open“ на Античния театър ще се проведе

Актуално Култура Новини

За откриващият спектакъл се пускат само 350 билета

Видео от зад кулисите на Операта, преди откриването тази вечер

Областният и общинският щаб са на единодушно мнение, че Музикалният фестивал „Opera Open“ ще се проведе според предвидената програма и при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Местата за сядане на Античен театър се водят 2400, а за спектакъл се продават само 350 билета, уточниха от Държавна опера-Пловдив.

Директорът на операта доц. Нина Найденова гарантира, че ще бъдат спазени всички указания и заповедта на министъра на здравеопазването по време на фестивала.

Часове преди официалното откриване на OPERA OPEN 2020 тази вечер ви каним зад кулисите на премиерния спектакъл “Вратите на съня” за среща с постановъчния екип, солистите, балета, хора и оркестъра на Опера Пловдив.

Видеото, в което  диригентът Диан Чобанов разказва за уникалната концепция на спектакъла, за музикалната програма и мапинг проекциите, за финалните репетиции на участниците на Античния театър и за мерките за опазване здравето на зрители и артисти, може да видите в Капана.бг.

ВАЖНО: Зрителите ще са настанени на сцената на Античния театър и в странични сектори А и F при капацитет 50 % от местата. Входът за спектакъла е единствено от страна на Тунела/Митрополията (ЮГ). С цел избягване на струпване на входа, публика ще се допуска един час предварително. Спазват се всички предписани противоепидемични мерки за дезинфекция и дистанция.

OPERA OPEN 2020 – ГАЛА ОТКРИВАНЕ на Античния театър, 10 и 11 юли – “ВРАТИТЕ НА СЪНЯ” от 21:15 часа.

Споделете ни във:

1 коментар за “Музикалният фестивал „Opera Open“ на Античния театър ще се проведе

  1. Малоумните изг7зици не мирясват въпреки опасната панедмия – просто защото OpenOPERAторката драпа да си заслужи Директорската ЗАПЛАТА.
    “Отворена” (?!?) Опера = АНТИопера.
    Билетчетата за тъкмо това епохално “откриване” имат МУЗЕЙНА стойност – оцелелите внучки ще се гордеят и ще ги сложат в рамка на стената.
    ЮРУШ, будалите!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.