Малките радости на Кючука: Нова детска площадка откриха в района

Градът

През деня вече има много майки с деца, но вечер са забелязани по-големи с алкохол по пейките

Чудят се как да опазят инвестицията за 40 000 лева

Първо районно ще осигури патрул в зоната

Още 4 нови детски площадки се появяват в района тази година

Таня Кънева

На изцяло обновената детска площадка срещу бензиностанцията „Хаджията Груев“ до блок 1122 се радват жителите на Южен. Съоръжението струва близо 40 000 лева и сега нашата задача е да го опазим, каза при откриването кметът на района Борислав Инчев.

"Този квартал е много  гъсто населен и имаше сериозна нужда от изграждането на детска площадка. През деня тук вече има много майки с деца, но вечер са забелязани и по-големи с алкохол по пейките, а сутрин личат следите. Сигнализирали сме Първо районно да бъде осигурен патрул в зоната. Искам да призова и гражданите ако забележат съмнителни хора да сигнализират, за да реагираме на време", коментира Инчев.  

В същия квартал напредва и строителството на нов голям паркинг за минимум 70 автомобила, а хората искат още места за паркиране.

Той обяви старт на изграждането на още 2 нови площадки за деца в близост до „Камела“. Те ще се изградят на територията на изоставен двор от бивша подблокова градина. Там инвестицията е за близо 100 000 лв. Новите площадки ще са за деца от две различни възрастови групи – от 0 до 3 и от 3 до 12 години с подходящи съоръжения за игра. Строителните работи ще приключат за по-малко от 2 месеца, съобщи Борислав Инчев.

Той потвърди, че има още няколко проектирани детски площадки, като ще бъде направено всичко възможно от тазгодишния бюджет да бъде изпълнена поне още една от тях, в квартал „Коматево“.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.