Градът

Лидия Ганева откри учебната година в Арменското

БНТ подари книги на учениците от 1-ви до 4-ти клас

Гост на откриването беше почетният консул на Република Армения в Пловдив

Дойде и дългоочакваният за мнозина 1-ви учебен ден. По традиция всяко училище прави тържество по откриване на годината на 15-ти септември, а този път в Арменското училище в Стария град се състоя истински фурор. Голяма част от тържеството се предаваше на живо по БНТ с пратеник зад микрофона Драго Драганов. Причината за толкова много камери бе както новият наплив на първокласници в най-старото светско училище в България, така и присъствието на малката Лидия Ганева, която ще ни представи на детската Евровизия в Малта. Чаровната певица е възпитаник на ОУ „Виктория и Крикор Тютюнджан”, затова изпя за съучениците си част от песента победител за България „Вълшебен ден”, както и емблематичната и любима на мнозина „Високо” на ФСБ. По време на изпълненията гръмнаха димни ракети в цветовете на трибагреника.

Освен Лидия, гост на тържеството бе и почетният консул на Република Армения в Пловдив – Ехиязар Узунян. Поздравителни адреси бяха изпратени от кмета на град Пловдив – инж. Иван Тотев, от кмета на район централен – Георги Стаменов, както и от Общински институт „Старинен Пловдив”, а отец Храч Мурадян изказа благословия за училището.

Човек получава възпитание на 3 места в живота си. Първото е у дома от родителите си, следващото е във вторият ни дом – училището и последното е от средата, в която живеем, каза той като пожела на учителите успех в изграждането на бъдещето ни, в лицето на децата.

Освен всичко останало, имаше и изпълнения на вокалната група към училището и на танцов състав Ереван, които показаха традиционни арменски танци.  Едночасовото откриване бе заснето с дрон, след което първокласниците бяха откарани в класните стаи, за да видят отвътре новият си втори дом. 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина