ГрадътНовини

Козирката на Трибуна Бесика на ст. Локомотив почти готова

Трибуната за феновете на Локо придобива завършен вид, скелето за козирката се мести на сектора за гости, чието строителство също напредва

Строителите вече демонтират скелето от външната част на Трибуна „Бесика“ на стадион „Локомотив“ и го местят зад трибуна Юг, която ще бъде за фенове на гостуващите отбори, това съобщиха официално от Община Пловдив, която е възложител на проекта. Така най-запалените привърженици на Локомотив вече ще могат да видят фасадата на трибуната, от която гледат мачовете на тима, в окончателния й вид.

Президентът на фирмата-изпълнител на ремонта и реконструкцията на стадиона „Рудин“ ООД Живко Желев, заедно с техническия ръководител на обекта и кмета на район „Южен“ Костадин Язов, който отговаря за строителството от страна на Община Пловдив, посетиха стадиона, за да инспектират извършените до момента дейности и да набележат довършителните работи по трибуната. На стадионa бе и бившият играч на черно-белите Стефан Драганов, който преди да се завърне в САЩ, където живее, за пореден път посети строежа.

„Остават дейности по монтажа на козирката, облицоването на фасадата и вътре в изградената трибуна. Последно ще се монтират санитарните принадлежности, ще се направи подовото покритие и два слоя хидроизолация на трибунната част. Следва монтирането на седалките и поставянето на парапетите и трибуната ще бъде окончателно завършена“, поясни инж. Желев при инспекцията. Той допълни, че ако няма забавяне с доставките на последните поръчани материали, още през есенния полусезон трибуната ще бъде готова и феновете ще могат да я посещават.

„Доволен съм не само, че се вижда краят на строежа на „Бесика“, която чакат всички привърженици на отбора, а и това, че отсрещната трибуна се строи с добри темпове. До плочата на кота 4,40 метра строителите стигнаха с два месеца по-бързо, сравнено със строежа на „Бесика“, не скри задоволството си Костадин Язов.

„Пожелавам на строителите да продължават все така с добри темпове. Сигурен съм, че през есента, когато отново се върна в Пловдив, ще видя окончателно завършена трибуна и ще мога да се насладя на това, което е направено. Не пропускам случай да посетя строежа всеки път, когато се върна в Пловдив и съм пряк свидетел на процеса на строежа, след който „Локомотив“ ще се сдобие с истински модерен стадион“, развълнувано каза Стефан Драганов, който отново не пропусна да се снима на стадиона заедно с районния кмет на „Южен“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина