ГрадътЗабавлениеКварталиНовини

Коледната елха в „Източен“ грейна с 3000 лампички

Дядо Коледа, Снежанка и кметът Иван Стоянов отброиха до 10, преди да бъдат запалени светлините на 11-метровото празнично украсено дърво, последва великолепна заря

С 3000 лампички коледната елха в район „Източен“ грейна в петък вечер в целия си блясък. Запалването на 11-метровото празнично украсено дърво в парк „Каменица“ бе повод за празник, който събра пловдивчани около откритата сцена. След като увериха присъстващите, че неслучайно са избрали район „Източен“, където да дойдат най-напред и да поздравят жителите му, Дядо Коледа и Снежанка поканиха на сцената кмета Иван Стоянов. Заедно с него те отброиха до 10 в обратен ред, преди светлините на елхата да озарят парка. Последва великолепна заря, която даде начало на декемврийските празници.

„Благодаря на всички родители и деца, които са тук, за да станат част от празника и да споделят емоциите с участниците в програмата. Радвам се, че избрахте да бъдем заедно тази вечер и да спазим традицията“, обърна се районният кмет към присъстващите.

Всяко дете, дошло на празника, получи осигурени от Иван Стоянов коледна шапка и книжка.

Публиката запя с 6-годишната Елизабет Армен една от най-популярните и обичани коледни песни, преведена на над 330 езика и позната в почти всички страни по света – „Тиха нощ, свята нощ“.

Празникът продължи с емоционалните изпълнения на Теди Кръстева и Наталия Ташкова от ДГ „Детелина“, чиито четиристишия „Дядо Коледа“ и „Гиздава елхица“ събраха аплодисментите на присъстващите.

За доброто настроение се погрижиха и малките таланти от вокално студио „Синтез“ към Център за подкрепа за личностно развитие в ОДК-Пловдив.

„Колкото звезди в небето, толкоз здраве в тази къща“, нарекоха малките коледари от ДГ „Наталия“ и благодариха на добрите стопани и благословени домакини, поканили ги на празника, завършвайки с благословията: „мир и обич да настане“.

Дядо Коледа извикаха с песен и музикалните дарования от арт група „Славена“, а на финала танцьорите от любителски състав „Бългъръ“ поканиха присъстващите на Дунавско хоро.

И тъй като децата упорито отказваха да бъде сложена точка на празника, се наложи Снежанка също да влезе в ролята на танцьор, за да изиграе с тях танца на шоколада.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина