ГрадътЖивотНовини

Как ще отбележим Богоявление в Пловдив

След сутрешната празнична литургия на 6 януари – Св. Богоявление (Йордановден), от 12:00 часа пред катедрален храм „Успение Богородично“ в град Пловдив ще се състои освещаване на бойните знамена на Пловдивския гарнизон.

От там ще потегли и литийно шествие по маршрута: ул. „Съборна“, ул. „Криволак“, „Железарска“, западното платно на бул. „Цар Борис III Обединител“, кръстовището с бул. „Шести септември“ до кръговото на Водната палата и по бул. „Марица -юг“ към мястото от където се хвърля кръста в реката.

Улиците по маршрута ще са затворени за движение на превозни средства от 12 до 14 часа днес.

Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай ще отслужи Великия Богоявленски водосвет на брега на река Марица, срещу Водната палата. Началото е в 12:30 часа.

На 6 януари 2023г. от 13.15 часа пред паметника на Христо Ботев в Цар Симеоновата градина в Пловдив, ще бъде чествана 175-тата годишнина от рождението на поета-революционер.  В ритуала, организиран от Община Пловдив, ще участват почетни формирования от Пловдивския гарнизон – Военен духов оркестър, представителен взвод, венценосци и представители на комитет „Родолюбие“. Ще бъдат положени венци и цветя на паметника. Слово за делото и живота на великия българин ще произнесе Десислава Шишманова – ръководител на РТВЦ на БНТ в Пловдив. Водещ ще бъде актьорът от Драматичен театър Пловдив – Симеон Алексиев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина