Изтока среща Запада на „Тя в Пловдив“ през юли

Градът Изпод тепето Новини
Под Тепето

Юлското събитие на „Тя в Пловдив“ наближава със скоростта на светлината и ще е под надслов „До звездите и обратно“ – едно събитие за любовта към науката, изследването на нови светове и вселени, и българските жени, които творят по света и у нас!

Предстои едно много специално събитие този месец, където в нежен сблъсък между Изтока и Запада ще се запознаем с две жени, посветили живота си на науката. На 28 юли (четвъртък) от 19 часа в бар Wunderbær на ул. Бетовен 2 ще се срещнем с д-р Евдокия Костадинова и ад. д-р Елица Миланова. Всяка от тях ще ни разкаже за пътя на една жена, избрала науката като своя кариера.

Д-р Евдокия Костадинова завършва Английската гимназия в Пловдив, след което заминава за САЩ, където учи физика и политика. През 2017 г. успешно защитава докторска степен по физика, а през 2021 започва работа като асистент в университета Обърн.

Тя в Пловдив

Ас. д-р Елица Миланова е филолог и лингвокултуролог. Завършила е Приложна лингвистика с китайски и руски език и Интеркултурна комуникация. От 7 години работи като преподавател и координатор на центъра за китайки език и култура към Пловдивския университет.

Тя в Пловдив

Популярният формат ТЯ в…™ е месечно събитие, което дава възможност на момичета и жени с различни истории и професии да споделят своите преживявания, препятствия, с които са се сблъскали, и успехите, които са постигнали. Целта на срещите е да бъдат уютно пространство, в което присъстващите да открият вдъхновение и приятелска подкрепяща среда в следването на своите стремежи.

„Тя в…“ се ражда в града под тепетата, а днес обединява близо 20 доброволци, които редовно организират формата в Пловдив, Варна, Габрово, Велико Търново и Сандански. 50 събития, организирани от доброволци в партньорство с местни заведения, галерии и популярни места за срещи, до момента са дали трибуна на над 100 жени. Стотици хора са посетили събитията, а излъчванията във Фейсбук са гледани над 10 000 пъти.

За краткия период, в който съществува, социалният формат ТЯ в…™ е достигнал до близо 200 000 човека в национален мащаб, а екипът от доброволци, живеещи в 6 различни града, получи номинация за Национална доброволческа инициатива на 2019 година.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.