Изложбата „Вещи безценност“ за неповторимите хора, които сме загубили заради домашно насилие, гостува в Пловдив

Градът Живот Новини

Жените, загинали при домашно насилие, не са „черна статистика“. Те са неповторими хора, които сме загубили завинаги. Българският хелзинкски комитет и tanuki films показват някои от тези жени в изложбата „Вещи безценност“, която гостува в Пловдив през март. През целия месец, посветен на жените и техните права, експозицията може да бъде разгледана на две локации: от 1 до 20 март – при фонтана Деметра в Цар-Симеоновата градина, както и от 1 до 30 март на оградата на 3-ти корпус на Технически университет – София, филиал Пловдив на ул. „Цанко Дюстабанов“ № 21.

Серията камерни фотографии на лични вещи разкрива историите на жени, убити при домашно насилие. Автор и фотограф на изложбата е Анна Стоева.

„Историите на тези жени при отразяването им в медиите обичайно се свеждат до момента на трагедията, пречупен през призмата на сензация и насилие. Портретите в изложбата ни имат за цел да свържат зрителя с всяка от истинските жени зад вестникарските заглавия, използвайки обектите като нишка към човека, който тя е била“, разказва авторката Анна Стоева.

Още за изложбата и нейната мисия четете в КАПАНА.

 

Споделете ни във:

1 thought on “Изложбата „Вещи безценност“ за неповторимите хора, които сме загубили заради домашно насилие, гостува в Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.