Electric Orpheus 2022 ще се състои днес и утре в Пловдив

Градът Култура Новини

Въпреки новите обстоятелства около фестивала, събитието ще се състои в два от клубовете в града. Билетите са извън продажба поради ограничения капацитет

Очакваното с нетърпение издание на Electric Orpheus 2022, което претърпя две отлагания заради пандемията, ще се проведе в градска среда, в клубовете Bee Bop Cafe и Фарго на 27 и 28 май, от 18 часа и двата дни.

Поради независещи от организаторите обстоятелства от предварително обявения лайн-ъп отпаднаха New Candys от Венеция, Bazooka и Strawberry Pills от Атина. Това доведе до вземане на решение за пълна компенсация на билетите на феновете, но и отвори ситуация за благородни действия от страна на публиката, която вече има билет за фестивала. Като компенсация за отпадналите актове, билетите ще важат за следващите концерти на групите, които не успяха да присъстват, както и ще има кутия за дарения от верни последователи на формата, които вярват в подкрепата за артистите и желаят да изразят активната си лична позиция. Още един жест от страна на организаторите е подготвения безплатен лайв стрийм на концертните изпълнения.

Актуалната програма на Electric Orpheus 2022 включва : Yo No Se (Бристол, Англия), които работят с продуцента на първия албум на Нирвана и ще ни отвеят двойно с материал от последните си два албума (2021 г. / 2022 г.). Очакват ни незабравими емоции с концертите в разнообразна стилистика и от Heptagram (София, България), Лютеница (София, България), Snade (Пловдив, България), Klen (Лондон, UK), както и диджей сет от Nixxon (Копенхаген, Дания).

От Литва, специално по покана на Electric Orpheus и в съвместно сътрудничество с ОФ Пловдив 2019 и Каунас – европейска столица на културата 2022, пристига електронния артист Teatre, за да ни представи актуалното северно звучене с танцувален акцент. За доброто настроение и още танци преди и след концертните изпълнения в двата дни ще чуем диджей сетове, обхващащи пълен спектър от качествена музика през последните 70 години – рокендрол, соул, електро, хип-хоп, индъстриъл, уейв, техно, фънк.

Събитието се организира с подкрепата на Пловдив – европейска столица на културата 2019.

Подробности и новини следете в събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/1090629054790329/

Както и в официалния сайтна фестивала: https://electricorpheus.com/

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.