ГрадътКриминалеНовиниСъдТемида

Цалапица отново протестира пред прокуратурата в Пловдив

Роднини, близки и приятели на убития Димитър Малинов от Цалапица организират пореден протестен митинг пред сградата на прокуратурата в Пловдив, съобщава БНР. Инициатор на проявата е майката на загиналия младеж Атанаска Бакалова, а организацията се осъществява чрез обществената група сподвижници от Цалапица във Фейсбук.

Митингът под надслов „Справедливост за Митко!“ е насрочен за 12 часа. Майката призова всички, които имат възможност, да се включат в шествието. Това ще бъде втори протест пред пловдивската прокуратура, след като на 10 август хората от Цалапица се събраха там с искания за огласяване на резултатите от разследването и настояване за промяна на обвиненията към братята близнаци, задържани засега с мотива „укривателство“. Протестиращите настояват те да бъдат привлечени като съучастници на сочения за пряк убиец Рангел Бизюрев.

При предишната проява майката на убития младеж се срещна с окръжния прокурор Ваня Христева, но заяви, че е останала неудовлетворена, тъй като не е получила отговори на своите въпроси. Тогава стана ясно, че съдебно-медицинската експертиза все още не е готова, а от изчезналия в чужбина убиец засега няма и следа.

Другото искане на протестиращите е виновните за опороченото отначало разследване полицаи да бъдат увлонени и наказани. Затова те се зарекоха, че протестите им ще продължат до разкриване на цялата истина за жестокото убийство на 24-годишния младеж.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина