ГрадътЗабавлениеНовини

Читалище „Шалом Алейхем-1945г.“ стартира проект за деца от 1 до 3 години

В Читалище”Шалом Алейхем-1945г.” утре, 15 септември, от 10.30ч. ще се състои първото занимание от проекта „Забавляваме се и творим заедно с мама”. То е предназначено за най-малките деца от 1 до 3 години. Това е проект, който съчетава забавление, творчество и комуникация.

В продължение на три месеца чрез музика и песнички, рисуване и моделиране и четене на книжки, децата ще имат възможност да се срещнат с различни форми на изкуството. За целта в Читалището ще се предлагат четири пространства: Детско музикално студиo „Кречетало”, Арт-ателие „Вълшебните боички”, Детска читалня „Забавните буквички”, Детско консултантско студио „Да пораснем неусетно”.

Заниманията ще се провеждат под ръководството на специалисти и ще се осъществяват с активното включване на мама или татко.

Детско музикално студио ”Кречетало” ще посреща своите малки приятелчета всеки вторник и четвъртък от 10.30ч. – децата активно ще участват при изпълнението на песничките и музиката, включвайки се с детски музикални инструменти – маракаси, ксилофони, барабанчета и др.инструменти.

В Арт-ателието заниманията ще бъдат в четвъртък от 11.30ч. Там децата ще рисуват с помощта на мама върху стативи с боички – с четки и пръсти и периодично ще се организират изложби с техните произведения.

В Детската читалня заниманията ще се провеждат във вторник от 11.30ч. Там освен четенето на детски книжки ще се прилага и метода на Камишибай театър. Ще се използват и книги с добавена реалност, а главните герои ще оживяват с интернет приложението „scanAR“.

В четвъртото пространство Детско консултантско студио „Да пораснем неусетно” един път в месеца детски психолог ще провежда обучения и консултации с родителите по въпроси и проблеми, свързани с възпитанието на децата в най-ранна детска възраст.

Екипът на НЧ ”Шалом Алейхем-1945г.” очаква своите малки приятелчета, заедно да се забавляват и творят. Проектът се осъществява с подкрепата на Община Пловдив и е част от Културния календар за 2022 година .

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина