БългарияГрадътКултураНовиниПод небето

Ботев се завръща на Колежа през декември още тази година

Новото обещание от строителя от ПИМК Илиян Филипов е, че „канарчетата“ ще играят на обичайния си дом не по-късно от 19 декември

Футболният клуб Ботев Пловдив ще се завърне на ремонтирания си стадион не по-късно от 19 декември 2022 година. Това обяви пред медии днес собственикът на ПИМК – строителната фирма, която работи по стадион „Ботев“ Илиян Филипов, предаде БНР.

Датата е уточнена след поредна среща днес между Филипов и кметът Здравко Димитров, на която са присъствали и други експерти. В последните дни се проведоха няколко подобни срещи, в една от които участва и собственикът на „канарчетата“ богатият руснак Антон Зингаревич.

Дейностите вървят нормално и през декември ще имаме Акт 16 за първия етап на строежа, при който клубът ще може да играе отново мачовете си от Първа лига, заяви Филипов след срещата. Чака се да се намери изпълнител за седалките, след като при първата поръчка не се намери нито една оферта, която да отговаря на изискванията. В момента на два от секторите – южният и централният – може да се монтират седалки, до 45 дни ще е готова хидроизолацията и на другите два, така че след месец и половина навсякъде може да се слагат седалки, добави още Филипов.

Поръчана е вече металната конструкция за сектор „В“, в момента преговарям за конструкцията с 4 фирми за сектор „А“, каза още собственикът на ПИМК. Той припомни, че за етап 1 сектор „А“ ще има козирка, а на сектор „В“ ще се монтират 10 ферми, на които да се постави осветлението за мачове на тъмно. Ако има възможност да се направи нещо повече до декември, то ще бъде направено, каза още той, но със сигурност това е минимумът, при който Ботев да се завърне на Колежа и това ще е готово до края на 2022 година.

Изчистват се малко по малко всички проблеми, каза още Филипов, като сподели, че предстои среща между полицията и феновете, тъй като има разногласия за височината на парапетите. От полицията са поискали нереално високи парапети, които не са допаднали на представители на привържениците, според които те ще пречат на голяма част от по-ниските редове да гледат нормално мачовете. Част от парапетите вече се изработват, но останалите ще се преработят, ако има ново решение от срещата между фенове и полиция.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина