ГрадътКриминалеНовиниСъдТемида

Бериван, обвинена за убийството с газов пистолет в Тракия, остава в ареста

24-годишната Бериван Белялова, обвинена за убийството с газов пистолет в Тракия, остава в ареста с най-тежка мярка за неотклонение „Задържане под стража”. Това реши днес Окръжен съд- Пловдив. На Бериван е повдигнато обвинение за  престъпление по чл. 115 от НК – за убийството на Ивайло А., извършено на 6 януари в апартамент в жилищния район.

Обвиняемата е привлеченa към наказателна отговорност  за тежко умишлено престъпление – убийство, за което Наказателният кодекс предвижда наказание лишаване от свобода от 10 до 20 години.

Съдът прецени, че от доказателствата по делото, събрани до момента, може да се направи обосновано предположение за съпричастност на обвиняемата Бериван към престъплението, за което й е повдигнато обвинение.

Окръжен съд – Пловдив прие, че при мярка различна от задържане под стража е налице реална опасност от извършване на престъпление и от укриване.

Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд  – Пловдив на 17.01.2023 г. от 10.00 часа.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина