ГрадътИзпод тепетоМненияНовиниТуризъм

3 места за красиви летни снимки около Пловдив

Лавандула, слънчогледи и рози могат да се превърнат в перфектния фон за вашата лятна фотосесия

Преди известно време голям хит в социалните мрежи бе най-инстаграмското място близо до Пловдив. Изоставеният рудник Цар Асен впечатлява всички ни с почти извънземен пейзаж и необикновен цвят на водата. Но тъй като знаем, че по-голямата част от вас вече са обиколили района, подбрахме още 3 локации, които са идеални за заснемане през лятото.

Lavender World, в близост до Хисар

Lavender World

Една атракция от миналата година, която се превърна в хит в онлайн пространството и привлече десетки фотографи и ентусиасти. Намира се на в близост до Хисар, на пътя между село Калояново и Дуванлии. Собственост е на младо семейство, които приемат като своя мисия развитието на българския туризъм и създаването на био район край минералните извори на градчето. С добития цвят от лавандула те приготвят висококачествени натурални продукти, а преди да го съберат – популяризират дейността си чрез поставените декори в полето.

Имайте предвид, че цъфтежът не трае дълго и в средата на месец юли ароматният цвят вече се прибира. Затова още тези дни грабвайте ефирните рокли, атрактивните аксесоари и създайте своя собствена вълшебна приказка в лилаво.

Етнографски комплекс Дамасцена, с. Скобелево

Етнографски комплекс Дамасцена

От пурпурния цвят на лавандулата директно ви пренасяме в света на течното българско злато. Розовото масло е едно от най-скъпите и търсени на международния пазар парфюмни етерични масла, а маслодайната роза дамасцена (Rosa Damascena), методите за обработката й и съпътстващите занаяти са обявени за част от световното нематериално културно наследство на ЮНЕСКО.

Подробно сме описвали пролетната си разходка в царството на розите у нас – етнографски комплекс Дамасцена и смятаме, че това е едно от живописните места около Пловдив, където лесно може да потънете сред магията на розите. Работното време през топлите месеци е до 19 часа, а вътре спокойно може да прекарате целия неделен следобед, разглеждайки розоварната, етно къта и магазина, както и отдъхвайки в ресторанта с чаша фрапе с роза в ръка.

Слънчогледови поля, около Пазарджик или Хисар

Това е задължителният кадър за лятото за всички, които обичат да се снимат и да споделят красиви кадри. Според фотографите е важно дрехите ви да не се сливат с жълтото и зеленото на слънчогледовите поля, а аксесоарите са това – което може да направи снимката още по-жива и изразителна.

Най-подходящото време за заснемане е в края на юли и началото на август, така че имате време да подберете желаната локация.

Когато решите да се снимате сред лавандула или слънчогледи, добре е да вземете предвид дали е частна земя и ако има възможност – да попитате за разрешение. Безразборното навлизане сред насаждения лесно може да ги увреди, а идеята е и да запазим растенията, и да имаме красиви снимки за албума си с преживявания!

Източник: lostinplovdiv.com

Веселина Михайловска

Създава съдържание, насочено към туристите и гостите на Пловдив и отговаря за рекламната и маркетингова стратегия на медията и популяризирането на съдържанието ѝ.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина