ГрадътИзпод тепетоМненияНовини

15 нови чинара по Цариградско шосе

Екипът на Speedflow Bulgaria засади 15 чинара по протежението на средната ивица на бул. Цариградско шосе по случай 15-тата годишнина от основаването на компанията. Това не е първата зелена инициатива фирмата. От 2017 година те участват активно и във възстановяването на Ботаническата градина в града съвместно с Община Пловдив, район „Тракия“ и Аграрен университет – Пловдив.

По време на засаждането на дръвчетата днес, към доброволната Speedflow дружина се присъединиха и представители на Община Пловдив, район „Източен“, ОП „Градини и паркове“ и Аграрен Университет – Пловдив. Заедно озелениха подстъпа към града, който е и в непосредствена близост до Ботаническа градина. От „Градини и паркове“ ще поемат грижата за новопосадените дръвчета през годините.

Събития като днешното показват как граждани и фирми могат да работят съвместно с държавните институции за благото на града. В Пловдив има много зони, които се нуждаят от озеленяване, а политиката на Община Пловдив по управление на околната среда насърчава разширяването на съществуващите зелени площи и обособяването на нови, заявяха от компанията.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина